Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
İş Bankası sendikasyon sağladı
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İş Bankası çift dilimli sürdürülebilir temalı sendikasyon kredisi temin ettiğini duyurdu.
Dünya markalarına üretim yapan tekstil devi iflas etti!
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Sektörün önde gelen markalarından Pierre Cardin, Zara, Us Polo, LC Waikiki ve DeFacto gibi büyük…
Beyaz Altın Pamukta Rekor Verim
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
2024'te Batman'da beyaz altın pamuk rekoltesi arttı, dekar başına verim 600 kg'ı geçti.